فایل ورد مقاله بررسي ميزان آلودگي بيماري انگلي ايک در ماهيان گلد فيش و اسکار ناشي از عوامل زيست محيطي در فروشگاههاي ماهيان زينتي ساري

لینک دانلود

 فایل ورد مقاله بررسي ميزان آلودگي بيماري انگلي ايک در ماهيان گلد فيش و اسکار ناشي از عوامل زيست محيطي در فروشگاههاي ماهيان زينتي ساري دارای 5 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد فایل ورد مقاله بررسي ميزان آلودگي بيماري انگلي ايک در ماهيان گلد فيش و اسکار ناشي از عوامل زيست محيطي در فروشگاههاي ماهيان زينتي ساري  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي فایل ورد مقاله بررسي ميزان آلودگي بيماري انگلي ايک در ماهيان گلد فيش و اسکار ناشي از عوامل زيست محيطي در فروشگاههاي ماهيان زينتي ساري،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد


بخشی از متن فایل ورد مقاله بررسي ميزان آلودگي بيماري انگلي ايک در ماهيان گلد فيش و اسکار ناشي از عوامل زيست محيطي در فروشگاههاي ماهيان زينتي ساري :


محل انتشار: اولین کنگره ملی الکترونیکی زیست شناسی و علوم طبیعی ایران
تعداد صفحات:5
نویسنده(ها):
حسن محمدی – کارشناسی ارشد شیلات(تکثیر و پرورش شیلات)

چکیده:
با توجه به اهمیت ماهیان زینتی باید نگاه ویژه ای به پرورش مطلوب گونه های مختلف آنها داشت و بدون شک کنترل و پیشگیری از بیماریهای مختلف ماهیان آکواریومی در این بین نقش مهمی داشته و بیماری انگلی ایک یا لکه سفید بعنوان یکی از این مخاطرات بشمار می آید. ایکتیوفتیریوزیس یکی از بیماریهای شایع در ماهیان پرورشی، وحشی و آکواریومی بوده و عامل آن تک یاخته مژه داری نسبتا درشت به نام ایکتیوفتیریوس مولتی فیلیس (Icthyophthiriosis multifilis) می باشد. اندازه انگل بالغ (ترفونت) حدود 1-05 میلیمتر و به راحتی با بزرگنمایی کم میکروسکوپ قابل مشاهده است. بنابراین تشخیص بیماری ساده بوده و با تهیه یک گسترش مربوط از پوست و آبشش براحتی امکان پذیر می باشد. در این بررسی میزان آلودگی این بیماری درفروشگا ههای ماهیان زینتی شهرستان ساری در ماهیان گلد فیش و اسکار در مدتیکسال مورد مطالعه قرار گرفت. نمونه برداری از آکواریوم های مراکز فروش ماهیان زینتی با توجه به جمعیت ماهیان (گلد فیش و اسکار) هر فروشگاه انجام شده و بطور کلی 200 نمونه بررسی گردید. روش کار بدین ترتیب بود که ابتدا با مراجعه به مراکز فروش ماهیان زینتی، نمونه ها جمع آوری و بصورت زنده در ظروف مخصوص در اسرع وقت به آزمایشگاه انگل شناسی دانشکده دامپزشکی انتقال داده شد.در آزمایشگاه پس از بیهوشی ماهیان وانجام زیست سنجیهای لازم از قبیل تعیین وزن، طول وسایر مشخصات، در فرم های مربوطه ثبت گردید. در ادامه از سطح پوست و آبشش ها لام مرطوب تهیه و زیر میکروسکوپ نوری مورد بررسی قرار گرفت. از 200 نمونه ماهی بررسی شده( 100 نمونه مربوط به ماهی اسکار و 100 نمونه مربوط به ماهی گلد فیش )درمجموع 49 نمونه به انگل ایکتیوفتریوس مولتی فیلئیس آلوده بودند و نیز ماهی گلد فیش با میزان الودگی ( 33 %) ماهی اسکار با آلودگی ( 16 %) ثبت گردید. برای پیشگیری و کنترل عوامل انگلی و عفونتهای حاصل از آنها باید ضمن اطلاع از زیست شناسی انگلها ، به رابطه بین میزبان ، انگل و محیط توجه خاصی را معطوف داشت. در مورد انگل های تک میزبانه مانند ایکتیوفتیریوس مولتی فیلیس عوامل استرس زای محیطی، کمبودهای تغذیه ای و ضعف ایمنی در بروز بیماری های انگلی ناشی از آنها نقش مهمی دارند. با توجه به اطلاعات بدست آمده از این بررسی لزوم بهبود کنترل مدیریتی بهداشتی و اصلاح شرایط محیطی توسط پرورش دهندگان و مراکز فروش ماهیان زینتی اجتناب ناپذیر است.

توضیحات بیشتر